26 Temmuz 2017 Çarşamba

Tırnak Nasıl Uzar ?

Tırnakların nasıl uzadığına dair meraklar genelde tırnakları daha hızlı uzatmak isteyenlerin veya herhangi bir sebepten kaynaklı tırnak düşmesi yaşayan insanların yeni tırnaklarını ne zaman kazanacakları ile alakalıdır. Bu makalede bunun farkından olarak tırnakların nasıl uzayacağından, tırnak yapısından ve hızlı tırnak uzatma yöntemleri ile beraber tırnak bakımınız hakkında bilgiler yer almaktadır. 

Tırnak 

tırnak bakımı

Temel tırnak anatomisi,  tırnak tabanındaki derinin altında bulunan matris  , sinir hücreleri, kan ve tırnak hücreleri üreten lenf damarları içerir. Yeni hücreler düzleşir ve tırnak ucuna doğru ilerleyerek parmak ucuna doğru itilir. Bu önemli ve hassas bölgenin hasar görmesi, bazen geri dönüşü olmayan tırnak plağı düzensizliklerine neden olabilir, Manikürü geri çekerken aşırı baskıdan ve bu alanda çalışırken el veya e-dosyaların agresif kullanılmasından kaçındığınızdan emin olun.

Lunula veya tırnağın dibinde beyazımsı “küçük ay” matris geçiş tırnak yaşayan hücrelerin çekirdekleri rengini alır. Tırnak büyüdükçe, bu hücreler yaşama kabiliyetlerini kaybeder ve çekirdekler ayrışarak tırnak şeffaf hale getirir.  Proksimal kelimesi, tırnak anatomisinde matris olan kaynak veya ek noktalarına yakın anlamına gelir. Bu amaçla, proksimal tırnak katı  , bakteri ve enfeksiyonu matrikse ulaşmasını engellemek için koruyucu bir bariyer oluşturan bir deri katıdır.

Eponychium  yakın tırnak kıvrımının görünür dudağıdır. Matrisi zararlı bakterilerden koruyan, tırnak plağı ile bir conta oluşturur. Birçok insan yanlışlıkla eponychium'i manikür olarak adlandırır. Kütikül  tırnak büyüdükçe yakın tırnak katının alt tarafından saçılır saydam deri katmanıdır. Bu cilt tırnak plağına bağlı eponychium altından ortaya çıkar. Bu doku öldüğü için, çoğu güvenli bir şekilde kesilebilir . Tırnak yatağı  tırnak plakasının altına cilttir. Parmak ucuna besin sağlayan kan damarlarını içerir. Bazen insanlar tırnak yatağını tırnak plakasıyla karıştırırlar 


Tırnak Uzatma

tırnak uzatma yolları
Öncelikle dengeli beslenmeye ve bol su içmeye önem göstermeliyiz. Bunları tamamlamadan en iyi ürünleri kullansak da  en iyi bakımı uygulasak  dahi yine kırılıp,soyulan tırnaklardan ve kopan tırnak etlerinden dert yanacağız. Çünkü tırnaklarımızı meydana getiren keratin yapısı, besinlerden aldığımız demir,kalsiyum gibi temel besin yapısını oluşturan birçok maddenin varlığına ihtiyaç duyar. Bunları karşılamadığımız zaman tırnaklarımız asla sağlıklı yaşayamayacaktır.Güçsüz tırnaklar vücudumuzun sağlığının da güçsüzlüğüne işaret eder. Sağlıklı beslenmeye  dikkat edeceğiz ki sonradan kullandığımız takviye kozmetik ürünler de etki göstersin. 

Hormonel bozukluklar, Stres ve bazı hastalıkların tedavi edilmesi için kullandığımız ilaçlar da tırnak uzama hızına doğrudan etki eder. Tırnakların fazla su kaybetmesi tabaka tabaka ayrılmasına yol açacağı için uzamasını etkileyen bir diğer faktördür. Beslenme ve bol su tüketimine dikkat etmeliyiz. Kesinlikle tırnaklarımızı uzatmaya karar verdiysek bunun gerekliliğini yerine getirmeliyiz.

Hızlı Tırnak Uzatma

tırnak nasıl hızlı uzar
Elinizi ve tırnaklarınızı yumuşak bir sabunla güzelce yıkayarak temizliğini sağlayın. Yumuşak bir havlu kullanarak ellerinizi iyice kurulayın. Plastik ve geniş bir kaba tırnaklarınızı içinde bekletmeye yetecek kadar beyaz sirke ekleyin.
Ellerinizi sıra sıra sirkenin içine sokarak 3- dakika arası uygulayın. Diğer elinizle de kabı sabit tutmaya özen gösterin. Ellerinizden sirke kokusunu çıkarmak için ellerinizi yıkayın ve iyice kurulayın.
Tırnak çevresindeki ölü deriyi keserek değil törpü ile törpüleyerek temizleyin. Eller için kullanabileceğiniz bir dezenfektan yardımıyla ellerinizi ve tırnaklarınızı dezenfekte edebilirsiniz. Tırnaklarınızın büyümesine katkıda bulunmak için onları nemlendirmeyi unutmamak en önemli kriterdir. Tırnak bakımı noktasında en etkili maddelerden birisi de zeytinyağıdır. Zeytin yağını tırnaklarınıza ve derinize derinlemesine nüfuz etmesini sağlayarak gereken beslenmeyi sağlayabilirsiniz. Zeytinyağının içerdiği zengin E vitamini sayesinde kan dolaşımını arttırarak hasarlı olan tırnaklarınızın iyileşmesini de hızlandırır. Yatağa girmeden önce ılık zeytinyağı ile 3-4 dakika tırnaklarınıza masaj uygulayın. Masajdan sonra pamuktan bir eldiven giyerek uyumaya özen gösterin.
Bu yöntemi istediğiniz uzunluğa ulaşana kadar günlük olarak tekrar edebilirsiniz. Ayrıca haftada 2-3 kere tırnaklarınızı zeytin yağında 15 dakika bekleterek uzamasına daha da tetikleyebilirsiniz.

Tırnak Bakımı


tırnaklara nasıl bakım yapılmalı
Biotin, keratin altyapısını hazırlayarak daha fazla üretilmesini amaçlar ki bu da saçlarınızın ve tırnaklarınızın daha hızlı büyümesine yarar. Yavaş uzayan ve sağlıksız tırnaklar, genellikle biotin alımının eksikliği ile ilgilidir. Biotini; yumurta, tam tahıllı yiyecekler, havuç, domates, somon balığı, badem, karnabahar, salatalık, süt, soya fasulyesi, çilek, mercimek, yulaf ve ceviz tüketerek alım yapabilirsiniz.

Biotin için dışarıdan takviye alabilirsiniz fakat ilk önce doktorunuza başvurmak gerekir. Elleriyle ve parmaklarıyla iş görenlerin ellerinde sürekli kan dolaşımı olduğu için daha hızlı tırnaklarının uzayacağı düşünülür ama doktorlar bunun önemli bir etkisi olmadığını belirtmektedir. Protein alımının artması ile tırnakların daha hızlı uzayacağını iddia eden yazılar okuyabilirsiniz ama bunun hakkında kanıtlanmış bir çalışma bulunmamaktadır. Tırnakları sarımsak ile ovmanın ve tırnaklara sarımsak sürmenin hızlı tırnak uzattığı düşünülür ama bununla ilgili yapılan deneylerde tırnak uzamaya etkisi olmadığı kanıtlanmıştır.

Tırnak Törpüleme

tırnak nasıl törpülenir
Genelde kadınlar tırnak şekillendirmesi ve bakımını sadece manikürcülerin yapabildiğine inanıyor ki tırnaklarını törpülemeyi hep ikinci plana atarak kuaföre gitmeyi beklemeyi tercih ediyorlar. Tırnak törpüleme işlemi oldukça meşakkatli bir işmiş gibi anlaşılsa  bile yapılması son derece basittir. Tırnaklarınızı törpülemek için kuaför salonlarına gitmenize gerek yoktur. Tırnak törpülemek için ihtiyacınız olan tek bilgi doğru tırnak törpüleme tekniğini bilmek ve doğru törpü aletine sahip olmaktır.



Tırnaklarınız sağlığı ve daha hızlı uzaması için tırnak bakımı son derece önemlidir.  Bunun için Tırnak Bakımı yazımıza bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder