27 Temmuz 2017 Perşembe

Tırnak Mantarı Tedavisi


Tırnak mantarı genelde ayaklarda meydana gelen ve ayak tırnaklarına, diğer vücut bölgelerine yayılan enfeksiyonel bir hastalıktır. Bundan kaynaklı sizlere tırnak mantarı hakkında yapacağımız alıntıda tırnak mantarı enfeksiyonunun nasıl bulaşacağından , tırnak mantarı belirtilerinden , tırnak mantarı ilaçlarından , tırnak mantarı tedavisinden ve tırnak mantarı için kesin çözüm olan TCA uygulamasından bilgileri sizlerle paylaşacağız. İyi okumalar dileriz. 

Tırnak Mantarı Nedir



Eğer ayağınıza iyi bakmazsanız ayak mantarı yakalanma ihtimaliniz artmaktadır. Nemli ayaklar ayak mantarına davetiye çıkarmaktadır. Ayak mantarı bir süre sonra tırnak mantarına evrilir. Ayrıca toplu bulunan mekanlar, havuzlar, hamamlar, saunalar, manikür ve pedikür gibi uygulamalar tırnak mantarının bulaşmasına neden olabilir. tırnak mantarı tedavisi çok zor bir hastalıktır. 

Tırnak Mantarı Nasıl Bulaşır 

Mantar tırnak enfeksiyonlarına, ortamda yaşayan birçok farklı mantar türü (maya veya küf) neden olabilir. Tırnağınızdaki veya çevresindeki cildinizdeki küçük çatlaklar, bu mikropların tırnaklarınıza girmesine ve enfeksiyona neden olmasına izin verebilir. Herkes mantar tırnak enfeksiyonu geçirebilir. Bazı insanlar yaşlı yetişkinler ve aşağıdaki koşullara sahip olanlar dahil olmak üzere mantar tırnak enfeksiyonu geçirme ihtimalinden daha fazla olabilir: 

  • Tırnak yaralanması veya tırnak ameliyatı
  • Şeker hastalığı
  • Zayıflamış bağışıklık sistemi
  • Kan dolaşımı sorunları
  • Sporcu ayağı (ayak halkası soluğu)
 

Tırnak Mantarı Belirtileri  

Mantar enfeksiyonu olan tırnaklar sıklıkla:

  • Renksiz (sarı, kahverengi veya beyaz) bir renk
  • Kalınlaşma
  • Kırılgan veya çatlak tırnaklara neden olur. 
Bir mantar tırnak enfeksiyonu genellikle şiddetli olmadıkça ağrılı değildir. Mantar ayak tırnağı enfeksiyonu olan bazı kimselerde, özellikle ayak parmakları arasında   ayak üzerinde mantar derisi enfeksiyonu vardır.


Tırnak Mantarı Tedavisi

Reçetesiz satılan ürünler genellikle tırnak enfeksiyonlarını tedavi etmeleri için tavsiye edilmez, çünkü güvenilir sonuçlar vermezler. Bunun yerine doktorunuz, örneğin bir oral antifungal ilacı reçete edebilir:

  • terbinafin (Lamisil)
  • itrakonazol (Sporanox)
  • flukonazol (Diflucan)
  • Griseofulvin (Gris-Peg)
Antifungal tırnak cilası veya topikal solüsyonlar gibi diğer antifungal tedavileri kullanabilirsiniz. Bu tedaviler, tırnak cilası uygulayacağınız şekilde tırnak üzerinde fırçalanır. Enfeksiyona neden olan mantar tipine ve enfeksiyonun derecesine bağlı olarak, bu ilaçları birkaç ay boyunca kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Topikal çözeltiler, ayak tırnağı mantar enfeksiyonlarını iyileştirmede genellikle etkili değildir.

Vücudunuzun mantar enfeksiyonundan tamamen kurtulması garanti edilmez. Tüm vakaların neredeyse yarısında, mantar tırnak enfeksiyonu geri dönecektir. Mantar enfeksiyonu komplikasyonları da mümkündür.


Aşağıdaki yazılarımıza da bakabilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder