26 Temmuz 2017 Çarşamba

Tırnak Mantarına Kesin Çözüm

Sizler için hazırladığım makale de tırnak mantarına kesin çözümü hakkında bilgiler vereceğiz. Tırnak mantarının inatçı yapısından kaynaklı bir çok tedavi yöntemi kullanılmakta ve tırnak mantarı geçse de nüks  etme durumu meydana gelmektedir. Bu makalede kesin çözümler size sunulurken tırnak mantarının tekrar etmemesi için de alabileceğiniz önlemlere değinilecektir. Eğer tırnak mantarının tedavisinde sorunlar yaşıyorsanız makalemiz tam size göredir. 

Tırnak Mantarı

Tırnak MantarıTırnak mantarı alenen tartışmaya açılmayan bir sorun olarak ayak tırnaklarını daha çok etkileyen el tırnaklarında da meydana gelen bir sorundur. Genelde tırnak mantar enfeksiyonun  kötü kişisel hijyenden kaynaklandığı düşünülse de aslında dikkatsizlikte mantar hastalığına neden olmaktadır.  

Aslında, deri mantar enfeksiyonları ve onikomikoz (mantar tırnak enfeksiyonları) sorunu çok daha geniş ve kişisel dikkatsizlik, kolay bulaşmasından ve yoğun yaşamın kendisinden kaynaklanan ayakların devamlı kapalı kalmasından etkilenmektedir. Nüfusun% 5 ila 15 bu tırnak mantarı probleminden muzdarip.


Tırnak Mantarı Nedenleri

tırnak mantarı neden olur
Tırnak mantarı olan kişi çoğunlukla kişisel malzemeleri paylaşmaktan ve ayaklarını toplu alanlarda korumamasından kaynaklı bu hastalığa yakalanmaktadır.  Paradoksal , ama bugün aktif olarak spor , yüzme havuzu , sauna, hamam , halk sağlığı merkezleri , spor salonları , spor ekipmanları kullanan kişilerde bu hastalık daha hızlı kapmaktadır. Ayak mantarı, aşırı terleme , antibiyotik kullanımı veya oral kontraseptif alan hastalarda daha çok gözlemlenmektedir. Özellikle metabolizmaları bozuk , diyabet hastalığı bulunan , AİDS'li bireylerde ve obezlerde tırnak mantarı kaçınılmaz olarak görülmektedir.



Tırnak mantarı tedavisi ile ilgili olarak sizlere sagliklibakim.com sitesinden bir alıntı yapıyorum.

Tırnak Mantarı Nasıl Tedavi Edilir ? 

Tırnak mantarına karşı yapılması gereken ilk iş bir doktora gitmektir. Peki tırnak mantarı nasıl tedavi edilir, doktorunuz size ağızdan alınan antibiyotikler ve tırnak mantarı için çeşitli ilaçlar verecektir.İnsanlar bu ilaçları kullanırken süreci hızlandırmak adına ayrıca bitkisel içerikler de kullanmayı deneyebilirler. Bitkisel kaynakların kullanımı daha güvenli olduğu için endişe edilecek bir durum yoktur. Bu durumda genelde insanlar bitkisel tırnak mantarı tedavileri araştırırlar. Ancak kuvvetli ilaçların bile çözemediği bu inatçı hastalığı bitkilerin çözmesini beklemek yanılgısına düşmemek gerekir. 

Tırnak Mantarı Bitkisel Çözüm 

Tırnak mantarı için genellikle çay ağacı yağı, lavanta yağı, elma sirkesi, sarımsak, aynısafa, portakal kabuğu, ceviz yaprağı, dut, ardıç katranı, aspirin gibi bitkiler kullanılıyor veya çamder ve fungop isimli iki hazır ürün piyasa da bulunmaktadır. 

Çay Ağacı Yağı

Bilinen en kuvvetli mikrop kırıcılardan birisi olan tea tree oil isimli çay ağacı yağıdır ve sivilce, siğil, mantar gibi sorunlarda kullanılmaktadır, tabi tırnak mantarında da yaygın kullanılan bir yağdır. Bütün mantar sorunlarında olduğu gibi tırnaktaki mantarlara da etki edecektir. Ürünün orjinali ülkemizde çok satılmaz, orjinalini doa kozmetikten alabilirsiniz. Çay ağacı yağı ile ayaklarınızı ve tırnaklarınızı yıkamanız daha sonra kurulamanız enfeksiyonlara iyi gelecek ve tırnak mantarının yayılmasını engelleyecektir.

Lavanta Yağı

Çay ağacı yağı kadar olmasa da mantarlarda ve sivilce gibi mikrobik durumlarda oldukça etkili bir yağdır. Lavanta yağı bazı tırnak mantarı ilaçlarında da kullanılmış bir bitkisel üründür. Bir kaç damla lavanta yağını tırnak mantarının olduğu bölgeye uygulamanız yetecektir. Lavanta yağı konusunda da size esans satılmadığına emin olmalısınız. Maalesef ülkemizde bu bitkisel yağ satanların çoğu sahte yağlar ve esanslar satmaktadır.Lavanta yağının en güzel yanı tırnak mantarından kaynaklanan kötü kokuyu kesmesidir.

Elma Sirkesi 

Bizde de dezenfektan olarak kullanılan elma sirkesi yabancı kaynaklarda bitkisel tırnak mantarı ve ayak mantarı tedavisi için "apple cider vinegar" olarak sıkça  bahsedilmektedir.  Bazı tırnak mantarı ilaçlarında da asetik asit kullanıldığı düşünüldüğünde etkili bir içerik ile karşımıza çıkar.Daha önceki yazılarımızda TCA'da bu asetik asitin çok kuvvetli bir türevi olduğunu da belirtmiştir. 

Sarımsak

Tırnak mantarında etkili olduğu söylenen bir diğer bitki sarımsak, sarımsak kuvvetli bir bitkidir ve mikrop kırar özellikle taze sarımsak oldukça etkilidir, ayrıca içerisindeki kükürt de bu noktada işe yarar. Ancak sarımsakdan da tırnak mantarı tedavisi konusunda mucizeler beklememek gerekir.

Aynısefa

Bitkisel ürün satan uyanıkların bir başka her derde derman ürünü aynısafadır. Bu bitkiyi o kadar çok yazmışlar ki insanlar inanıp inanıp kullanıyorlar. Zeytin yağında bekletilen aynısefa bitkisinden elde edilen aynısefa yani calendula yağıyla çeşitli aynısefa kremleri ve merhemleri yapılmaktadır,  fakat etkili sonuçları için net veriler bulunmamaktadır.

Fungop

Tokattaki Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde bir profesörün ürettiği bir ürün bu fungop genelde ayak mantarı ve tırnak mantarı için tavsiye etmektedir, ceviz yaprağı, portakal kabuğu ve dut içerdiği bilinir. Etkisi konusunda net bir sonuç olmasa da sonuçta bir profesörün iddiası bulunmaktadır, akademik bir araştırmaya sahip kişi bu açıklamada bulunuyorsa bizlerde burada yer vermeyi uygun görmekteyiz ancak tırnak mantarı tedavisinde kuvvetli antibiyotiklerin yapamadığı işi bitkilerden beklemek çok mantıklı  olmadığını da belirtmek gerekir.

Çamder

İnternette çok sık karşılaşılan diğer ürün çamder'dir. Sadece yağlar ve bitkiler içeren bir kür olduğu anlatılmaktadır.  Tabi bu içerikte yeterli araştırma olmadan kullanılmamalıdır.doktora danışarak ek ürün olarak kullanılabilir. 
Kaynak: https://www.sagliklibakim.com/2015/01/tirnak-mantari-bitkisel-tedavisi.html#more

Tırnak mantarının yayılmaması adına ayak bakımı son derece önemlidir. Bundan kaynaklı Ayak Bakımı başlıklı yazımız sizlere yardımcı olabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder