26 Temmuz 2017 Çarşamba

Tırnak Mantarına Vicks

Sizler için hazırladığımız makalemde tırnak mantarı tedavisinde çokça kullanılan ve olumlu sonuçlar almış olan vicks hakkında bilgiler vereceğiz. Tırnak mantarı tedavi noktasında oldukça farklı ve karışık tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bunun bir sebebi de tırnak mantarının farklı kişilerde farklı şekilde tedavi edilmesi gerektiğidir. Eğer tırnak mantarı tedavisinde diğer yöntemler işe yaramadıysa son derece zararsız olan vicks kullanımı hakkında makalemizden bilgi alabilir ve deneyebilirsiniz. 

Tırnak Mantarına VicksTırnak Mantarına Vicks Ne İşe Yarar ?

Tırnak mantarı bir enfeksiyon hastalığı olduğu için yayılmasını engellemek ve tedavi etmek açısından içerisindeki maddelerin etkisinden kaynaklı vicks kullanılabilmektedir. Vicks içerisindeki Timol maddesi antiseptik, antibakteriyel ve antimikrobiyal olmasından kaynaklı tırnak mantarının tedavisinde etkilidir. Isınma merhem VapoRab Vicks (Vicks VapoRub) mentol içeriği özellikle tırnak mantarından etkilidir. Asetik tedaviler  olduğu için vicks tırnak mantarı tedavisi ayrıca etkilidir. Günde 2 kere uygulandığında tırnak mantarına çözüm olabilir.  Tırnak mantarına vicks bir kulak pamuğu çubuğu ile uygulanabilir. 






Tırnak Mantarına Elma Sirkesi 


Tırnak Mantarına Ne İyi Gelir
Tırnak mantarına sirke uygulanması tırnak mantarınızı hemen geçirmez. Bu maddeler; yani sirke gibi asidik maddeler mantar hastalıklarının düşmanıdır ve yayılmasını engeller. Hatta tırnak mantarı başlamadan önce ayaklarınızı yıkarken elma sirkesi kullanmanız mantar hastalığının oluşumunu engellemektedir. .Aynı zamanda tedavi noktasında sirke hızlı bir tedavi yerine destekleyici bir tedavi sunmaktadır.Sirke tedavisi bir ölçü sirke iki ölçü ılık su şeklinde oluşturuluyor ve 20 dakika uygulanması gerekiyor.Uygulamadan sonra ayağınızı yıkayın ve iyice kurulayın.

Tırnak mantarında vicks uygulamasından sonra ayaklarınızı yukarıda anlatılan şekilde korumanız son derece yarar sağlayacaktır. 

Tırnak Mantarı Nasıl Oluşur

Tırnak Mantarı Nasıl Oluşur


Mantar bulaşıcı bir hastalıktır ve genelde yayılarak tırnak mantarı meydana gelir. Ancak oluşumu tetikleyen bazı faktörlerin de mevcut  olması gerekir.  Genel olarak tırnağın alt kısmına giren mantar burayı doldurma eğilimindedir. Bu tırnağınız için en tehlikeli süreçtir. Bu durumu etkileyen faktörler arasında,

  • Tırnağın zarar görmesi,
  • El ya da ayak tırnağına sert bir cisimle darbe alınması,
  • Tırnağın dip kısmından kesilmesi,
  • Ayakkabıların çok sivri ya da sıkı olması durumları bulunur. 
Tırnağa mantar hastalığı yüzeyden veya tırnaktaki herhangi bir çatlak, yara veya kesikten bulaşabilir. Bu iki bulaşma şekli arasında ciddi fark vardır. Ve yukarıda da değinilen 2. bulaşma şekline karşı son derece dikkat edilmeli. Tırnak sert bir cisim diye yaralanmalar hafife alınmamalı ve bandajla korunmalıdır. 

Tırnak Mantarı Tedavisi

Tırnak Mantarı Tedavisi

Mantar, kendiliğinden iyileşmez. Bu nedenle mutlaka tedavi gerektirir. Öncelikle bir doktora danışmak ve onun tarafından verilen öneriler uygulamak önemlidir.

Mantar enfeksiyonlarında  deri ya da tırnakta gözlemsel olarak doktor tarafından tespit edilebilir. Eğer başka bir durumdan şüphe edilirse doktorunuz ultrason veya  mikroskop altında incelenme ile  tanıyı rahatça koyabilir. Doktorunuz inceleme sonucunda aşağıdaki tedavileri önerebilir.

Topikal Tedavi; Deriye sınırlı olan mantar enfeksiyonlarında yalnızca deriye uygulanan antifungal kremler ya da spreyler yeterli gelecektir.

Antifungal İlaçlar; Tırnak mantarlarının tedavisinde genellikle ağız yoluyla alınan antifungal ilaçlar tercih edilir. Önce mantarın varlığı ve türü belirlenir ve ilaç buna göre seçilir. Tırnağın tümü ya da birden fazla tırnak sorun yaşamışsa sistematik antifungal tedaviler el tırnak mantarında yaklaşık 2 ay, ayak tırnak mantarında ise 3 ay sürer.

Tırnak Mantarına Çamaşır Suyu

Tırnak Mantarına Çamaşır Suyu
Çamaşır suyu mantarları tedavi edebilir, ancak çamaşır suyunun birkaç gün boyunca birkaç dakika boyunca uygulanması şarttır. Çamaşır suyu uygulamak için iki yol bulunmaktadır; emdirmek veya macun haline getirmek.

Sodyum hipoklorit olarak da bilinen çamaşır suyu, kostik bir maddedir ve cildi, gözleri ve müköz zarları tahriş edebilir. Cildinize kullanmadan önce çamaşır suyunu su ile seyreltmek önemlidir. Ciddi tırnak ve ayak mantarı tedavilerinde seyreltilmiş çamaşır suyu kullanılabilir. 

Tırnak mantarı ile ilgili aşağıdaki yazı başlıklarına da bakabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder